در این مقاله از نمایندگی تلویزیون شارپ با انواع پنل تلویزیون آشنا میشوید. تلویزیونهای امروزی این روزها جای خود را در خانوادههای ایرانی باز کردهاند تا جایی که امروزه در تمام ادارات، منازل، شرکتها و موسسات تلویزیونهای هوشمند را مشاهده میکنید. حتماً تا به حال نام تلویزیونهای الایدی، السدی، اولد یا کیولد را شنیدهاید. این نمادها نشانگر فناوری به کار رفته در پنل تلویزیونهاست.
تلویزیون از زمان اختراع تاکنون دستخوش تغییرات بسیاری در زمینه مشخصات ظاهری و فنی شده تا جایی که در حال حاضر پنل QLED طبق آخرین فناوری روز دنیا تولید و در دسترس کاربران قرار گرفته است.
در ادامه با مهمترین پنلهای تلویزیون آشنا میشویم:
پنل ال سی دی
در تلویزیوهای السیدی یا به عبارتی Liquid Crystal Display نمایشگرها بر پایه خصوصیات نوری کریستال مایع تولید و به بازار عرضه شدهاند. در این تلویزیونهای هوشمند نور تصاویر توسط بک لایت یا نور پشتی تامین میشود.
تلویزیونهای السیدی بیشتر مشکلات مربوط به تلویزیون را از بین میبرند اما قادر به تولید رنگ مشکی نبوده و از کیفیت تصویر محدودی برخوردار هستند.
پنل ال ای دی
این نوع پنل همان پنل تلویزیونهای السیدی است اما در آن برای تولید نور از لامپهای نورافشانی الایدی استفاده میشود. برای وضوح بهتر و بیشتر تلویزیونهای السیدی هم این روزها به نور پس زمینه الایدی مجهز شدهاند.
در این پنلها به جای استفاده از بک لایت، پیکسلها توسط لامپهای الایدی نوردهی میشوند. به دلیل نوردهی بالا این روزها تلویزیونهای الایدی در اغلب استادیومهای ورزشی مورد استفاده قرار میگیرند.
آشنایی با پنل OLED
یکی از مهمترین ویژگیهای تلویزیونهای OLED، نمایش رنگ سیاه است. این پنلها در صورت مواجه شدن با رنگ سیاه، چراغهای تصویر را خاموش کرده و سیاهی آن را دوبرابر میکنند. یکی دیگر از ویژگیهای پنل اولد یا همان OLED، درخشندگی بالا در کنار کیفیت و وضوح تصویر مناسب است.
شایان ذکر است رنگ مشکی در پنلهای اولد به خوبی نمایش داده میشوند.
پنل تلویزیون های QLED
در حال حاضر پرچمدار پنلهای تلویزیون، QLED است که ترکیبی از کوانتوم دات در کنار الایدی است. این پنلها ابتدا توسط شرکت سامسونگ طراحی و به بازار عرضه شدند اما امروزه در بیشتر تلویزیونهای هوشمند به کار میروند. تکنولوژی QLED به صورت یک لایه یا یک فیلم از نقطههای کوانتوم روی نور پس زمینه کار میکند. لایه مورد نظر از ذرات بسیار ریزی تشکیل شده که به صورت جداگانه از خود نور پخش میکنند. در کل در تلویزیونهای کیولد یا QLED رنگها با روشنایی بسیار بالا و واقعیتر نمایش داده میشوند.
دلایل خرابی پنل تلویزیون
گاهی اوقات با وجود اینکه تمام نکات ایمنی را رعایت میکنید اما باز پنل تلویزیون هوشمند شما در اثر عوامل مختلف مانند ورود آب یا هرگونه مایع همچنین به دلیل نوسانات جریان برق به تعمیر یا سرویس نیاز پیدا میکند. هزینه تعمیر پنل به قدری زیاد است که اغلب کاربران ترجیح میدهند پنل تلویزیون خود را تعویض کنند. نکتهای که باید در نظر بگیرید این است که تعمیر یا تعویض پنل را به یک متخصص حرفهای سپرده و هیچوقت خودتان اقدام به تعویض پنل نکنید زیرا در این شرایط ممکن است خسارتهای جبرانناپذیری به دستگاه شما وارد شود.
از مهمترین نشانههای خرابی پنل تلویزیون میتوان به روشن و خاموش شدن مداوم و ناگهانی تلویزیون، ظهور یک هاله سیاه روی تصویر یا دوتایی شدن آن و صدا نداشتن تلویزیون اشاره کرد. برای رفع مشکلات مربوط به پنل کافیست با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
پیشنهاد مطالعه: مزایا و معایب تلویزیون رسیوردار